Vakfımız 2001 yılında çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuş, halen faaliyetlerini yürütmektedir.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Vakfımız ile birlikte 23-24 Temmuz 2019 tarihlerinde 2 gün sürecek olan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslara Yönelik Eğitim” düzenlenecektir.
Bilindiği üzere, 16/2/2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapılmıştır.
RYTEİE’de yapılan değişiklik üzerine, 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nin 6 ncı maddesinin onüçüncü fıkrasında yer alan, “Lisanslı kurum ve kuruluşlarda riskli yapı tespitinde görev alacak mühendislerin katılacağı eğitim ve sınav Bakanlığın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır. Eğitim programlarına katılıp başarı belgesi almayan inşaat mühendisleri riskli yapı tespitinde görev alamaz. Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslarda değişiklik yapılması durumunda, lisanslı kuruluşun riskli yapı tespitinde görev alan mühendislerinin değişikliğin yapıldığı tarihten itibaren altı ay içerisinde yapılacak eğitimlerden birine katılıp katılım belgesi almaları zorunludur.” hükmü ile aynı maddenin sekizinci fıkrasının (d) bendinde yer alan, “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslarda değişiklik yapılması durumunda, riskli yapı tespitinde görev alan mühendislerin, değişikliğin yapıldığı tarihten itibaren altı ay içerisinde yapılacak eğitimlerden birine katılıp katılım belgesi almaması durumunda katılım belgesi alıncaya kadar, lisanslı kurum ve kuruluşlara elektronik yazılım sistemi üzerinden yeni riskli yapı tespiti için yapı kaydı oluşturmaları ve/veya işlem yapmaları izni verilmez.” hüküm uyarınca, Bakanlık tarafından yapılmış veya yapılacak olan eğitimlere katılım sağlamayan lisanslı kurum ve kuruluşlarda görev alan Mühendislerin (16-17.3.2019 ve 22-24.3.2019 tarihlerinde yapılan Eğitime katılım sağlayarak Katılım Belgesi alan ve Başarı Belgesine sahip Mühendisler hariç) 15 Ağustos 2019 tarihinden itibaren ARAAD bilgi sistemi üzerinden işlem yapılmasına izin verilmeyecektir.
Bu bağlamda, lisanslı kurum ve kuruluşlarda görev alan Mühendislerin mağduriyet yaşamamaları adına 23-24 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacak olan eğitime katılım sağlayarak Katılım Belgesini almaları gerekmektedir.
Ayrıca, söz konusu Eğitime, 25.3.2019 tarihinde yapılan sınavdan geçerli not alamadığı için Başarı Belgesini almaya hak kazanamayan Mühendisler ve riskli yapıların tespitinde yeni görev almak isteyen Mühendisler de katılım sağlayabileceklerdir. Daha evvelki sınavda geçerli not alamayanlar ve ilk defa katılım sağlayacaklar olanlar için 23-24 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacak eğitim sonrasında 25 Temmuz 2019 günü T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sınav salonunda yeni belge alacak olanlar sınava tabi tutulacaktır.
Katılımcılar 1.200 TL (KDV dâhil) katılım bedellerini Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi adına T.C. Ziraat Bankası Ankara Ümitköy Şubesi IBAN: TR93 0001 0016 7152 1264 1250 43 no'lu hesaba ödedikten sonra, www.tucev.org sitesinden üyelik oluşturup ilgili kayıt formunu doldurarak sistem üzerinden kayıt yaptırabilirler. Bu ücrete yalnızca Öğle yemeği dâhildir. Konaklama katılımcıya aittir.
Eğitim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu (Dumlupınar Bulvarı) 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) Konferans salonunda yapılacaktır.
Ders programı için tıklayınız.
Başvuru için basvuru.tucev.org
SON BAŞVURU TARİHİ 22 TEMMUZ 2019